Be for Andrew Brunson

Ny rettshøring 7. mai - risikerer 35 års fengsel

Andrew Brunson. Foto: privat

Andrew Brunson. Foto: privat

Den amerikanske pastoren Andrew Brunson (50) møter til ny rettshøring i Tyrkia 7. mai. Anklagene kan gi opptil 35 års fengsel.

Brunson, som har vært pastor i en protestantisk menighet i Izmir, har sittet i tyrkisk fengsel siden oktober 2016. Han er anklaget for spionasje og for å ha «ledet en terror-organisasjon», og er koblet til nettverket til Fetullah Gülen, som er anklaget for å stå bak kuppforsøket i Tyrkia i juli 2016.

Under den første rettshøringen 16. april nektet Brunson for alle anklagene mot ham. Han sa at han var i Tyrkia kun for å forkynne Jesus Kristus og hjelpe dem som tror på Ham. Anklagene er basert på uttalelser fra anonyme vitner, det finnes ingen konkrete bevis.

Uttalelser fra Tyrkias president Erdogan viser at rettssaken mot Brunson er politisk motivert. i fjor høst sa Erdogan offentlig at han ville løslate Brunson i bytte mot at USA utleverte Fetullah Gülen.

Den tyrkiske menneskerettsforskeren Mine Yildrim sier at så langt er det stort sett bare den amerikanske ambassaden og amerikanske senatorer som har kjempet for Brunsons sak. Menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty International og Human Right Watch har ikke fulgt saken. Hun sier at dette er ikke til hjelp for Brunson, men gjør at han forblir en brikke i kampen mellom USA og Tyrkia.

Les mer om saken på vår nettside.

- Be for rettshøringen den 7. mai. Be om at det skal dømmes ut fra sakens fakta og ikke ut fra anonyme vitneutsagn
- Be om styrke og håp for Andrew Brunson og familien
- Be for hans fysiske og psykiske helse
- Be om løslatelse
- Be om at menneskerettighetsorganisasjoner skal engasjere seg i saken hans
- Be for de diplomatiske bestrebelsene for å få satt ham fri

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring