Be for forfulgte familier i Mexico

Protestantiske familier trakasseres og diskrimineres

Foto: Ektepar som måtte forlate hjemmet sitt. CSW

Foto: Ektepar som måtte forlate hjemmet sitt. CSW

Stadig er det mennesker som må forlate sine hjem på grunn av trakassering og diskriminering i Mexico. Det rapporteres også om barn fra religiøse minoriteter som blir nektet skolegang. La meg peke på noen konkrete hendelser som forteller om hvor krevende denne situasjonen er:

Mistet vannet
Tenk deg hvis du hadde opplevd at noen nektet deg tilgang til vann fordi du er en aktiv kristen. Akkurat nå er det to protestantiske familier i en landsby i delstaten Hidalgo som er blitt tvunget til å skrive under en avtale om at de ikke skal holde gudstjenester. Pressmiddelet er at de mister tilgangen på vann i sine hjem. I tillegg til dette har de fått en bot som de strever med å betale. De risikerer å miste tilgangen til innlagt vann igjen.

Mistet strømmen
Seks familier som tilhører en pinsemenighet i delstaten Chiapas opplevde at strømmen ble stengt i juli 2020. Ikke på grunn av manglende betalingsevne, men de ble sabotert for sin trosutøvelse. De opplever stadig forfølgelse.

Mistet hjemmet
Uriel Badillo Lara og hans kone Adelina Simón Pozos ble tvunget til å forlate sitt hjem i delstaten Hidalgo. I august 2019 ble en pastor bortført etter å ha stått opp imot en organisert gruppe som forsøkte å kidnappe cubanske asylsøkere.

La oss be:

  • Be om at kristne skal oppleve at Jesus er der i forfølgelsen.
  • Be om at de ulovlige pressmidlene skal avta, og at barn som kommer fra religiøse minoriteter ikke skal nektes skolegang.
  • Be om at mennesker som er forfulgt skal kunne vende trygt tilbake til sine hjem.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring