Be for iransk pastorfamilie

Pastor, kone og sønn dømt til fengsel

Victor, Shamiram og Ramiel Bet-Tamraz. Foto: World Watch Monitor

Victor, Shamiram og Ramiel Bet-Tamraz. Foto: World Watch Monitor

Pastorsønnen Ramiel Bet-Tamraz ble dømt til 4 måneders fengsel 8. juli. Faren Victor og moren Shamiram er tidligere dømt til henholdsvis 10 og 5 års fengsel.

Ramiel (t.h.) ble arrestert under en piknik i august 2016 og satt i en periode i det beryktede Evin-fengselet i Teheran, hvor han gjennomgikk intense forhør. Han er nå dømt til 4 måneders fengsel for å ha motarbeidet Irans sikkerhet gjennom sitt engasjement i husmenigheter.

Faren Victor Bet-Tamraz (t.v.) har vært pastor i en assyrisk pinsemenighet som ble stengt av myndighetene i 2009. Han ble arrestert under en julefeiring i sitt eget hjem i 2014. I fjor sommer ble han dømt til 10 års fengsel for evangelisering, ulovlige aktiviteter i husmenigheter og for å ha motarbeidet Irans sikkerhet. Flere andre kristne iranere fikk samtidig uvanlig lange fengselsstraffer.

Victors kone Shamiram Isavi Khabizeh (midten) ble dømt til 5 års fengsel i januar i år. Hun er dømt for diverse anklager i forbindelse med kristen virksomhet og for å ha motarbeidet Irans sikkerhet.

De tre sitter ikke i fengsel for øyeblikket, de er løslatt mot kausjon. Victor og Shamiram har måttet pantsette huset for å få råd til kausjonssummen. Alle har anket sine dommer. Det mistenkes at dommene er et forsøk på å få dem til å forlate Iran.

Ramiels søster Dabrina, som er bosatt i Sveits, fikk i juni anledning til å legge frem familiens sak for FNs menneskerettighetsråd i Genève. Hun appellerte til menneskerettighetsrådet om å legge press på Iran for å omgjøre de «falske og grunnløse anklagene» mot hennes far, mor og bror.

- Be om Guds fred for familien Bet-Tamraz. Be om at de skal finne styrke hos Gud i presset de opplever.
- Be for ankesakene. Be om rettferdighet og at de skal frikjennes fra falske anklager.
- Be om at de skal slippe økonomisk ruin på grunn av kausjonsbeløpene.
- Be for søsteren/datteren Dabrina i Sveits. Be om at hennes appell i FNs menneskerettighetsråd skal føre fram.
- Be for andre iranske kristne som er dømt til lange fengselsstraffer.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring