Be for Myanmar

Be for Myanmar i denne urolige tiden.

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Stefanusalliansen

«Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye»
Jakob 5:16b

Nå vet jeg ikke hvordan du er skrudd sammen, men det hender jeg tviler på hvor stor effekt mine bønner har. Man kan bli motløs av å se på Dagsrevyen. Det så ut som alt var i ferd med å bli bedre - Myanmar var i ferd med å bevege seg mot å bli et demokratisk land – men nå virker alt som et stort steg tilbake. Vi har hørt om militærkuppet. Vi vet at Aung San Suu Kyi og andre sentrale ledere er blitt fengslet. Militæret begrunner arrestasjonene med valgfusk i valget som ble holdt 8 november, hvor Aung San Suu Kyis parti NLD vant valget.

Selv om forventningene til den nye regjeringen var høye - med Aung Suu Kyi i spissen - er det mange som påpeker at løftene om et mer demokratisk land ikke er blitt innfridd. Hvorfor er det ikke blitt slått hardere ned på behandlingen av religiøse og etniske minoriteter?  Det er et stort vemod som fyller oss, når vi hører hvordan Rohingya-folket er utsatt for forfølgelse.

Selv om regjeringen ikke har innfridd på alle områder, har landet tatt skritt i demokratisk retning. Det er nå store demonstrasjoner på gang. Titusenvis protesterer mot militærjuntaen og de krever løslatelse av de fengslede. 

Stefanusalliansen støtter tre prosjekter i Myanmar. Vi er spente på hvordan arbeidet for minoriteter og trosfrihet kan videreføres etter militærkuppet. Derfor ønsker vi at du skal be sammen med oss. La oss minne hverandre om at «et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye» (Jakobs brev 5:16b) 

Vær med og be om:

  • At Aung San Suu Kyi, og alle de andre som har blitt arrestert, vil bli løslatt.
  • At dette kuppet, i stedet for å være et skritt bakover, til slutt vil resultere i positive endringer i Myanmar sitt regjeringssystem.
  • Be for rettferdighet. At alle borgere skal bli behandlet likt.

Les mer her

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring