Bønnemøte brutalt avbrutt i India

6 personer til sykehus etter voldelig angrep

Illustrasjonsfoto: Indiske pastorer i bønn. Foto: Stefanusalliansen

Illustrasjonsfoto: Indiske pastorer i bønn. Foto: Stefanusalliansen

Tenk deg at du er i ditt eget hjem for å be sammen med noen venner. Det er godt å være sammen og du føler deg trygg. Så opplever du at dere blir angrepet på grunn av deres trosutøvelse. Du ville blitt rystet.

I begynnelsen av mars var noen kristne samlet til bønn i et hus i Surguda, India. Det var på kvelden, og det var mørkt ute, og mørkere skulle det bli. En mobb på 70 mennesker omringet huset, og noen av dem raste inn – flere av dem var bevæpnet.  Det ble en svært dramatisk situasjon, hvor bibler, møbler og andre gjenstander i huset ble brent. Minst seks personer ble innlagt på sykehus på grunn av alvorlige skader. Les mer hos Christian Solidarity Worldwide (obs: sterke bilder).

Det er ikke første gangen at et bønnemøte blir avbrutt på denne måten. I januar ble et bønnemøte i landsbyen Bagholi i Balaghat-distriktet avbrutt av en mobb på omtrent 40 personer. Politiet eskorterte fem bønnemøtedeltakerne til politistasjonen for avhør. De gjenværende kristne ble inntil videre låst inne i salen hvor møtet hadde funnet sted. Les mer på vår nettside.

Disse brutale angrepene er nok et eksempel på økningen i forbrytelser mot religiøse minoriteter i flere indiske stater. La oss løfte India og situasjonen frem i våre bønner:

  • Takk for at ingen av de berørte omkom i angrepet.
  • Be for de som ligger på sykehuset, at de skal restitueres raskt og at de skal bevare sin tro.
  • Be om beskyttelse for religiøse minoriteter i India, og at alle skal ha rett til å utøve sin religion.

 

Vennlig hilsen
Stefanusalliansen
Daniel Hop-Hansen

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring