Pakistan: 16-åring fengslet for blasfemi

Ulovlig fengslet i 8 måneder

Nabeel Masih (16).

Nabeel Masih (16).

Den kristne gutten Nabeel Masih (16) er anklaget for blasfemi. Han har sittet i fengsel siden september og får ikke slippe fri mot kausjon.

18. september i fjor oppdaget noen et bilde av Kaba-steinen, muslimenes helligdom i Mekka, på Nabeels Facebook-side. De mente at bildet krenket islam, og anmeldte Nabeel for å ha «likt» bildet og delt det på Facebook. Samme dag omringet politiet Nabeels hjem og arresterte ham.

Mange kristne i området flyktet samtidig fra hjemmene sine, fordi de var redde for represalier fra muslimene, men de vendte senere tilbake.

Nabeels fetter Imran sier at Nabeel ikke har noe imot muslimer og at han ikke hadde til hensikt å såre noen. Han sa det hele var en feil og at Nabeel hadde tenkt å ta avstand fra bildet.

Da saken kom opp i retten i oktober i fjor, mottok Nabeels familie trusler fra rundt 80 personer i rettssalen. Advokatene hans ble også truet. To ganger har retten behandlet spørsmålet om løslatelse mot kausjon, men begge gangene har dette blitt avslått. Dette skjedde senest for noen dager siden. Begrunnelsen var at Nabeel hadde begått en avskyelig handling ved å vanhellige muslimenes religiøse følelser og deres helligdom.

En menneskerettighetsforkjemper sier at hele fengslingen av Nabeel er lovstridig, siden retten ikke har fått godkjenning til å føre rettssaken fra nasjonale eller provins-myndigheter, slik loven sier.

- Be for Nabeel i fengselet. Be om at han skal kjenne Guds trøst og nærvær og at han skal ha håp for fremtiden
- Be om trøst og beskyttelse for familien
- Be om at han skal bli løslatt mot kausjon
- Be for den videre rettssaken og endelig frikjennelse
- Be for advokatene som fører hans sak
- Be for andre kristne og alle som er urettferdig anklaget for blasfemi

(Foto: The Voice Society)

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring