Be for Asia Bibi!

Mens vi venter på dommen fra Pakistans høyesterett, trues dommerne på livet.

Dødsdømte Asia Bibi venter nå på dommen etter at Pakistans høyesterett behandlet saken hennes mandag 8. oktober.

Fembarnsmoren Asia Bibi ble anklaget for blasfemi i 2009 etter en krangel med muslimske kvinner om et glass vann. Hun har sittet i fengsel helt siden da og ble dømt til døden for blasfemi i 2010. Familien hennes har stadig måttet flytte fra sted til sted i frykt for å bli drept av islamister.

Sist mandag kom Asia Bibis sak opp i Pakistans høyesterett. Der stilte dommerne en rekke kritiske spørsmål til bevismaterialet. Blant annet ble det påvist at den muslimske bønnelederen som hadde levert inn anmeldelsen, ikke hadde vært vitne til noe som helst av det som hadde skjedd. Vitnene som var til stede, motsa også hverandre.

Asia Bibi venter nå på dommen. Vår partner i Pakistan, Sajid Christopher Paul i Human Friends Organization, er optimistisk etter å ha vært til stede i retten. Men han er bekymret for trusler fra radikale ekstremister.

– Ekstremistene er farlige. Vi trenger forbønn, sier Sajid til Stefanusalliansen. Asia Bibis familie er allerede ute av landet på grunn av trusler.

Ekstreme krefter i Pakistan truer nå landets høyeserettsdommere på livet dersom Asia Bibi frikjennes. Det ytterliggående islamske partiet Thereek-e-Labaik Pakistan (TLP) rettet i en pressekonferanse overført på YouTube nylig sterke trusler mot høyesterettsdommerne. Trusselen lyder at dommerne vil få en «fryktelig» slutt dersom Asia Bibi frikjennes, melder telegrambyrået AFP. Lederen av Den røde moskeen i islamabad krever at høyesterett gir henne reiseforbud dersom hun settes fri. «Vestlige krefter prøver å få henne ut av landet, men hun burde henges», sier moskeens talsmann, vel vitende om at Asia Bibis familie allerede har forlatt landet på grunn av truslene.

Les enda mer om saken her.

- Takk for at Asia Bibi har fått denne muligheten til å få dommen omgjort.
- Be om frikjennelse.
- Be om beskyttelse for Asia Bibi og hennes familie. Selv om hun skulle bli frikjent, vil de fortsatt være i stor fare.
- Be om beskyttelse for dommerne og alle i rettsapparatet.
- Be for alle som er urettferdig dømt under blasfemilovene i Pakistan.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring