Andrew Brunsons rettssak utsatt på nytt

Be før ny rettssak 18. juli.

Andrew Brunson. Foto: World Witness

Andrew Brunson. Foto: World Witness

Rettsprosessen fortsetter for den fengslede pastoren Andrew Brunson (50). I høringen den 7. mai nektet han igjen for anklagene om spionasje og terrorvirksomhet. Rettssaken er nå utsatt til 18. juli.

Under rettshøringen 7. mai forklarte flere vitner seg, deriblant en anonym mann via video, med sladdet ansikt og endret stemme. Han sa at han hadde gått regelmessig i Brunsons menighet i Izmir og hevdet at kirken hadde forbindelser til den kurdiske separatistbevegelsen PKK. Brunson nektet bestemt for disse påstandene. Han sa at dette var skamfulle og opprørende beskyldninger og at han aldri hadde tillatt at politikk ble et tema i menigheten.

Både amerikanske myndigheter og Europaparlamentet har protestert mot fengslingen og rettssaken mot Andrew Brunson. Til tross for at president Erdogan tidligere har sagt at han vil utlevere Brunson i bytte mot Fetullah Gülen fra USA, svarer tyrkiske myndigheter at denne saken er utenfor deres myndighetsområde, dette er noe rettsvesenet må ta seg av, uten innblanding.

- Be om fortsatt styrke for Andrew Brunson og hans familie.
- Be om Guds inngripen i saken
- Be om at retten skal dømme ut fra fakta og ikke etter anonyme vitneutsagn
- Be om løslatelse
- Be om at menneskerettsorganisasjoner skal engasjere seg for hans sak.

Les mer om saken på nettsiden vår: «Ville og meningsløse anklager», sier Aykan Erdemir.

Du kan også lese forrige ukes bønnebrev om Andrew Brunson.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring