Kina: Trakasseringen av Early Rain-kirken fortsetter

Dom og rettssak mot menighetens ledere. Medlemmene trakasseres

Foto: Barnemøte i Early Rain-kirken. ChinaAid

Foto: Barnemøte i Early Rain-kirken. ChinaAid

Ett år etter myndighetenes aksjon mot Early Rain-kirken fortsetter trakasseringen av menigheten. Et medlem av eldsterådet er dømt til fire års fengsel. Pastoren kan få ti år.

Qin Defu, medlem av menighetens eldsteråd, ble dømt til fire års fengsel 29. november for «ulovlig forretningsvirksomhet». Dommen var relatert til de 20 000 bøkene Early Rain-kirken eier.

Dommen er bare ett ledd i myndighetenes kampanje mot Early Rain-kirken i byen Chengdu i Sichuan-provinsen. Kampanjen startet 9. desember i fjor, da myndighetene arresterte 100 medlemmer og stengte kirken. Etter dette har trakasseringen av menighetens medlemmer pågått kontinuerlig.

Pastor Wang Yi har sittet i fengsel siden desember i fjor. Kona hans Jiang Rong og sønnen Joshua ble også arrestert. De sitter nå i husarrest i en leilighet i Chengdu. Det er ventet at rettssaken mot pastor Wang vil komme opp snart, og folk rundt ham frykter at han kan få 10 års fengsel. Ifølge rapporter skal han være ved god fysisk og psykisk helse.

Pastor Wang Yi var en av de mest uttalte kritikerne av myndighetenes nye reguleringer for religiøst liv, som ble innført i 2018. Reguleringene innebærer at all religiøs virksomhet må underlegges kinesiske og kommunistiske verdier. En rekke kirker er blitt stengt eller ødelagt de siste to årene.

En annen familie i menigheten er blitt fratatt alle de fire adoptivbarna. Barna er blitt plassert i hvert sitt fosterhjem. Myndighetenes begrunnelse var at adoptivpapirene var ugyldige fordi barna var «fanget i en ond religion». Denne familien som nå består av mor, far og en datter har nylig fått ordre om utkastelse fra hjemmet sitt, og vannet er blitt stengt av.

- Be for eldstebror Qin Defu familien hans
- Be for rettssaken mot pastor Wang Yi. Be om rettferdighet. Be om styrke for ham og for hans kone og sønn.
- Be for familien som har blitt fratatt sine fire adoptivbarn. Be om trygghet for barna og at de fortsatt kan vokse opp i den kristne tro.
- Be om styrke for menighetens medlemmer.
- Be om at menigheten fortsatt kan holde sammen og finne steder å møtes.
- Be for kinesiske kristne i en tid med restriksjoner og forfølgelse.

Med vennlig hilsen
Øystein Rauan
Leder av forbønnstjenesten

JA, jeg vil bli forbønnsvenn!

Undertrykte og rettsforfulgte kristne sier ofte: «Vi trenger å vite at dere ber for oss – at vi ikke er glemt av verden omkring oss.»

Bli forbønnsvenn – be for mennesker, myndigheter, land og prosjekter!

• E-post. Kortfattet ukentlig e-post med aktuelle forbønnsemner. (Også på våre nettsider.) 

• Magasinet Stefanus – syv ganger i året. Et forbønnsbrev med bønneemner for hver uke. Kan enkelt nappes ut. Bruk påmeldingsskjemaet ovenfor.

Les vår personvernerklæring